Alapvető anyagcsere-folyamatok

Az interneten böngészve rengeteg táplálkozással, sportolással és egészséges életmóddal kapcsolatos cikket, videót lehet találni. Mivel ezek között gyakran nem egyszerű eligazodni és sok ellentmondásos információval vannak tele, ezzel a cikksorozattal szeretnék az érdeklődőknek hiteles forrást...

Tápanyagok 3. rész - A zsírok

A fehérjéken és a szénhidrátokon kívül, a zsírok a harmadik nagy energiát adó tápanyagcsoport. A zsírokkal kapcsolatban szintén sok tévhitet vagy féligazságot lehet olvasni, vannak, akik emiatt bizonyos fajtákat teljesen kizárnak, vagy szélsőségesen túlzásba visznek. Mai cikkünkben néhány alapvető...

Tápanyagok 1. rész – A szénhidrátok

A szénhidrátok adják táplálkozásunk alapját, mivel könnyen hozzáférhető, jól hasznosítható, energiát adó tápanyagok. Nem csak energiatartalmuk miatt fontosak, hanem vázanyagok és tartaléktápanyagok is. Az egészséges ajánlások szerint az egész napi energiabevitel százalékos megoszlása a következő: a...

Tápanyagok 2. rész – A fehérjék

A fehérjék elengedhetetlenek az élő szervezetek működéséhez, mert rendkívül sokféle szerepet töltenek be. Sportolóknál különösen fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje fogyasztás, ennek hiányában romlik a teljesítmény és leépül az izomzat. Mai cikkünkben fény derül néhány fehérjével...

Image
Cím
2931 Almásfüzitő
Petőfi tér 1