Trikó Norbert

úszó edző
Bár Budapesten születtem, vidéken nevelkedtem és töltöttem az első 18 évemet, Sárospatakon. Itt ismerkedtem meg az úszással is 5 évesen, rengeteg más sportág mellett (karate, foci, lovaglás,...).Az úszás és a karate volt a két fő sportágam, de a kettő nem ment egyszerre. A küzdősport mellett maradtam végül, ez később bebizonyosodott hogy jobb és sikeres döntés volt. A versenyszerű úszást gimnáziumban hagytam abba. A Testnevelési Egyetemen (akkoriban SE-TSK) testnevelő-edző szakra jelentkeztem. Alap diplomám BSc-s úszóedző, az MSc-s mester diplomám pedig testnevelő-gyógytestnevelő végzettség, a gyógyúszást is beleértve. OKJ-n egy karate edzőit is elvégeztem.

A szakmában már 8 éve dolgozom, TF-en kezdtem a sportszakmai gyakorlatomat úszásból, később a Ferencvárosi Torna Clubba kerültem mint oktató, segédedző. A Szabadúszó sportsulinál is voltam oktató, később az Iron Aquaticsba jelentkeztem és nyertem felvételt, ahol másfél évet dolgoztam. Itt a gyerekektől a felnőttekig minden korosztállyal foglalkoztam, oktatás és edzés terén is.
Az Aquatics megszűnése után az Aligátorba mentem, valamint a CrossGenesissel ismét munkakapcsolatot létesítettem, mint cross swimming tréner. Két és fél évet voltam vezetőedző és oktatásért felelős koordinátor az Aligátor SC-ben. Jelenleg a Budapesti Honvéd Sportegyesület Úszószakosztályának az edzője vagyok, több országos és top 8 ranglista szintű úszó felkészítője.

Pályafutásom alatt foglalkoztam triatlonos úszókkal is. Több mint 8 év szakmai tapasztalatát, a magyar és az amerikai technika javító, illetve edzésmódszereket használva tartom az edzéseimet. Legyen szó akár technika javításról, sérülésből való regenerációról, egy megálmodott idő eléréséről, versenyen való legjobb teljesítmény nyújtásáról vagy akár egy Balaton, Velencei tó úszásról én készen állok.

Kezdd el velünk!

Jelentkezz, és gyere edzeni még ma.