Iván Márk (úszás oktató)

Születtem: Csongrád, 1990.02.27.
Lakóhelyem: Budapest
Foglalkozás: Meteorológus, úszó oktató

Eredményeim: 6x Országos Bajnok AG25: úszás, tereptriatlon, utánpótlás triatlon - váltó, - csapat, - mix versenyszámokban.

Talán a tojáshéj még a fenekemen volt, mikor először beléptem az uszodába, de másodpercek alatt magával ragadott, azaz életérzés, amit mai napig ízlelgetek, bár akkoriban csak „klórszagnak” hívtuk. Az edzések hangulata, a társaság és az előbb már emlegetett klórszag azóta is rövidpórázon tart. Eleinte csak úszóversenyek, majd később futó, triatlon és duatlon versenyek rendszeres látogatója is lettem. A heti edzések rendszere, előbb napi rutinná, majd később életformává vált. A mai napon el nem tudnám képzelni az életemet a sport és annak szeretete nélkül.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a legnagyobb magyar triatlonistákat személyesen is ismerhetem, sőt némelyikkel hosszú éveken keresztül együtt is edzhettem. Bátran ajánlom minden sportolni vágyónak, hogy csatlakozzon egy triatlon klubokhoz és élvezze a sportág adta lehetőségeket. Itt nincsenek unalmas pillanatok. Egy jó hangulatú úszóedzés, egy gyönyörű vidéken összegyűjtött kilométerek akár kerékpáron akár futva, mindenkire lebilincselően hat.