Kis Gyula (Vezetőedző)

Születtem: Budapest, 1979.11.08.
Lakóhelyem: Budapest
Foglalkozás: Klubvezető

Eredményeim: 3x Országos Bajnok 70.3 távon, többszörös triatlonbajnok 

Kis Gyula vagyok a KisTri Balatonman Team SE alapító elnöke, vezetőedzője.

Gyerekkorom óta sportolok, és 1992 óta foglalkozok triatlonnal. Ekkor 12 éves voltam, így meglehetősen fiatalon kerültem közel ehhez a csodálatos sporthoz. Később junior majd U-23 válogatott lettem, amiből a 23 év alattiak világbajnokságán 2002-ben értem el a legjobb utánpótláskorú eredményemet. 

Itt 14. helyen értem célba. Ezután egy olasz csapat színeiben versenyeztem, számos neves versenyen értem el dobogós helyezést. 2008-ig inkább a sprint és olimpiai távokon próbáltam ki magamat, de mindig is közel állt hozzám a hosszútávú triatlonozás. Így 2008-ban váltottam, fél-, és teljestávú versenyző lettem. Fél-ironman távon háromszor is el tudtam hódítani a magyar bajnoki címet, amit addig a rövid távokon nem sikerült. Hosszútávon pedig kétszer ezüst és egyszer bronzérmet értem el.

2008 nagy váltás volt az életembe, hiszen ebben az évben vettek fel az ELTE-BEAC Polythlon vezetőedzőjének, így az edzői munkába is belekóstolhattam. Később egyetemi sport-szervezéssel is foglalkoztam, és az egyesület felépítésében is kivettem a részem. Ezzel párhuzamosan továbbra is próbáltam helyt állni az egyéni sportolásomba amellett, hogy egyre több sportoló felkészítését irányítottam. Ennek köszönhetően 2012-ben kijutottam a sportág mekkáját jelentő Hawaii Ironman világbajnokságra. A több tízezer aspiráns közül mindössze 2000 fő juthat ki ide. Végül 88. helyen értem célba, ami számomra nagyszerű eredmény.

2013 több kihívást is tartogatott. Az évet kétszeres kartöréssel kezdtem egy szerencsétlen háztartási baleset folytán, de sikerült felépülnöm és a júniusban megtartott II. Balatonman fesztiválon harmadszor is elhódítottam a fél-ironman bajnoki címet. Az ezt követő évben pedig megnősültem, így családos ember lett belőlem.

2015-ben újabb váltás következett be az életemben, létrehoztam a saját klubomat és csapatomat, a Kis Tri Balatonman Team-et. Az eddigi vezetőedzői pozíciómat klubvezető státuszra cseréltem, ami nagy feladatot rótt rám. Megállni a helyemet 60-70 sportoló irányításában, felkészítésében és emellett még a saját sportolásomra is időt szakítani. Ez a kihívás éltet és ad újabb lökést a sportban, amit így két évtized után is ugyanúgy szeretek és örömmel csinálok a mai napig.

További céljaimat tekintve. Az amatőr sportolók minél színvonalasabb felkészítése és az edzések még hatékonyabb megszervezése, levezénylése mellett az élsport és az utánpótlássport felé is szeretnék nyitni. A saját sportcéljaim így fokozatosan az edzői, és klubvezetői munkává alakulnak át, illetve ebbe szeretném az energiáimat fektetni a jövőben.